Radiaţii electromagnetice

Sunteti aici : Pagina principala / Servicii / Radiaţii electromagnetice

Radiația elecromagnetică în locuinţe: nivelul poluării de radiaţie în mediul urban

Undele electromagnetice (radiația elecromagnetică) apar peste tot unde există un câmp electric ( E ) și un câmp magnetic ( H ).

   Radiația solară, descărcările electrice în atmosferă constituie surse naturale ale undelor electromagnetice. Alte surse de unde electromagnetice fiind cele artificiale, produse de activitatea omului: prin caburi electrice, radio, televizor, aparate casnice, calculatoare, copiatoare, telefoane mobile, etc. Câmpurile sunt perpendiculare pe direcția de propagare și se generează unul pe altul. Undele electromagnetice se propagă cu viteza luminii (~ 300000 km/s).

    Undele electromagnetice se clasifică în funcție de frecvență (f) și lungime de undă (λ). Radiația electromagnetică în același timp prezintă atât proprietățile particulelor cât și cele ale undelor.

   In zilele noastre când se utilizează la scară tot mai largă echipamentele, aparatele electrice, atât în locuințe cât și la diverse locuri de muncă, se poate vorbi de poluare electromagnetică. Organismul uman s-a adaptat undelor electromagnetice provenite din surse naturale, doar cele artificiale pot produce stress și îmbolnăviri.

Servicii

La ce pricepem?Serviciile noastre

Deveniți clientul nostru!

Ca sa vă ajutăm, nu ezitați să ne contactați!
Contact

Întrebări frecvente